+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

MONTERING I SNEDA FÖNSTER/UTRYMMEN

De kompletta lamellgardinerna du ser i de olika prislistorna är för horisontell montering och klarar bara en lutning på max 8 grader när det ska till snedmontering. Önskar du att montera lamellgardinerna med brantare lutning än så kan vi erbjuda ett lamellgardinssystem speciellt för detta ändamål. Detta går än så länge endast att beställa via mail.

sv_vitgrasvart500x350

Skenan innehåller komponenter som tål den högre belastningen som lamellgardiner i branta utrymmen utsätts för. Det medföljer kardanknutar till tyghållarna för respektive tyglamell så att lamellerna inte tar i skenan vid brant lutning.

kardanknut500x350

Dessutom innehåller skenan ett snörlås så att lamellerna inte faller ner vid uppdragning.

Lamellpaketet samlas alltid i högsta punkten och betjäningen sitter också på denna sida. Höjden på tyglamellerna klipper du enkelt till själv, se mätråden. Tygamellerna fästes i tyghållaren på samma sätt som på de horisontella skenorna så de går fint att justera i efterhand.

NISCHMONTERING

Vid montering av lamellgardiner inuti en nisch bör man ta hänsyn till att betjäningen på skenan bygger en del, se bild. Totalbredden på skenan ska alltså inte vara densamma som nischens totalmått.

betjaning500x350

MÅTTSKISS

Vi utgår alltid från närmast större bredd och höjdmått i prislistan, vilken du hittar nederst i denna kolumn.

mattskiss

Vi behöver följande mått i cm vid beställning:

Totalbredd nisch / fönstersmyg vid montering i sådan
Totalbredd skena
Högsta höjd
Lägsta höjd
Horisontell bredd
Betjäningens nerhäng

Detta lamellsystem går än så länge endast att beställa via mail. Vänligen mala oss måtten som behövs samt adressuppgifter och mobilnummer så tar vi kontakt med er och skickar en orderbekräftelse via mail.
Maila er beställning till: info.se@rollodin.com

lamellgardin500x350