Rullgardiner - Introduktion - Rollodin

+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter
Rullgardiner ett klassiskt solskydd

Rullgardiner - Introduktion

Vårt rullgardin sortiment är uppdelat i tre olika kategorier.

Måttbeställda rullgardiner -
Vårt måttbeställda sortiment kan du få exakt i den bredd du behöver upp till tygbredd 260 cm. Dessa rullgardiner kan du beställa med kulkedja eller traditionell fjädermekanism. Du kan dessutom välja mellan olika kedjor och avslutningslister för att få en rullgardin helt anpassad efter din inrednings stil.
Beställningsvara med ca 7 dagars leveranstid.

XL Rullgardiner -
Vi lanserar ett nytt system för den som har riktigt stora fönster. Det är en utökning av vårt måttanpassade sortiment men i ett nytt system med andra komponenter. Detta system klarar bredder upp till 310 cm, och höjder upp till 285 cm. XL rullgardinerna kan beställas med kelkedja eller motordriven.
Beställningsvara med ca 7 dagars leveranstid.

Standard Express rullgardiner -
Rullgardiner i ett antal standardstorlekar för den som önskar snabbast möjliga leverans. Levereras med vit kulkedja till vänster. 
Lagervara, skickas samma dag som du beställer eller senast dagen efter beställning.


TYGEGENSKAPER

Välj tyg efter det behov du har, hos oss hittar du ett brett sortiment av tyger med olika egenskaper. Från transparenta till helt mörkläggande.
Vi rekommenderar att du beställer gratis tygprover för att se nyans, ljusgenomsläpplighet och kvalitet innan du lägger din beställning.

Mörkläggande tyger - 
Alla våra mörkläggande tyger är 100% ljustäta. Det spelar alltså ingen roll vilken färg man väljer, alla har samma mörkläggande egenskaper. Baksidan är färgat i tygets färg för våra enfärgade tyger. Våra mönstade går antingen i ton med någon av mönstrets färg eller är vit. De ljusa tygernas baksida fungerar också värmeavvisande då ljuset reflekteras mot dess ljusa baksida, liknande tyger som har aluminiumbeläggning på baksidan. Mörkläggande tyg ska du välja om du vill ha det så mörkt som möjligt i rummet, tex i ett sovrum.

zoo_morklaggande920x350
PÅ BILDEN, Zoo MÖRKLÄGGANDE 07-52.

Insynsskyddande tyger -
Dessa tyger skyddar mot insyn och solens blekande strålar. Beroende på nyans släpper de in mer eller mindre ljus in i rummet. Drar man ner rullgardinen i tid, inna solen hinner ligga på, verkar dessa även värmeavvisande, då rummet inte hinner värmas upp.

rg_varmvit500x350
PÅ BILDEN, VIT 05-88

Transparenta tyger -
Denna kategori innehåller tyger som är mer eller mindre transparenta och som du kan se igenom. Dessa skyddar mot direkt solljus men ger inte ett fullgott insynsskydd. Ett tyg för den som vill behålla utsikten och vill ha in mycket ljus i rummet. Passar också väl i kontorsmiljö då de silar bort reflexer i datorskärm. De transparenta tyger som har aluminium på baksidan verkar även värmeavvisande.

BILD

Alla våra tyger är behandlade med ett tunnt lager akryl, vilket gör att de är skärfasta och smutsavvisande. Vi rekommenderar våra kunder att beställa kostnadsfria tygprov för att se ljusgenomsläpplighet och nyans i verkligheten innan beställning. Välj tyg efter behov och smak och du får ett dekorativt solskydd som passar just dej!

 

 Material
Flertalet av våra tyger är tillverkade i materialet polyester. Vi har ett fåtall bomullstyger kvar. Information står under respektive tyg inne på produkten. Polyester väv tål fuktig miljö bättre än bomull.

BILD

Samtliga tyger är tillverkade med största omsorg om miljön, och uppfyller