+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

ALLMÄNT BREDD & HÖJD FÖR LAMELLGARDINER

Standardstorlekar: Vårt koncept är att erbjuda ett brett sortiment av standardstorlekar men med möjlighet att anpassa bredden på skenan om så önskas. Standardstorlekarna börjar på skenbredd 50 cm och fortsätter var åttonde cm upp till 402 cm. 

lg_uterum

Bredden som anges på breddalternativen i prislistan avser skenans totala bredd. Av bredden går 3 cm bort till utrymme för betjäningen, dvs tyget täcker en yta av: bredd - 3 cm.

Måttanpassning av skenans bredd: Skulle inget av våra standardmått passa just ditt fönster kan du måttanpassa bredden för endast 95 kr. Beställ närmast större storlek och boka i "Ja, jag vill ha skenan breddanpassad". Ange önskat mått med högst en decimal.

Höjd: Alla våra lamellgardiner kan du få i tre höjder, 250 cm, 300 cm samt 350 cm. Franslamellgardinen finns bara i höjden 260 cm. Höjden avser hela anläggningens höjd, dvs tyglamell inklusive skena. Korta höjden gör du enkelt själv genom att klippa till tyglamellerna, se våra "mätråd".

lg_bredd

Du kan välja att köpa en komplett lamellgardin där allt ingår, eller köpa skena och tyglameller separat. Det ger dig en möjlighet att kombinera olika tyger på en skena för en personlig och effektfull anläggning.

Tyg och skena packas separat. Tygerna packas i rullar om två stycken remsor. I skenans förpackning ligger även fästen för både tak- och väggmontering, tyghållare, tyngder, kedjan som förbinder tyngderna samt en monteringsanvisning. Det medföljer inga skruvar för montering, då typen av skruv varierar med materialet som den ska fästas i.

Lamellgardinerna / skenorna i prislistorna klarar endast av en lutning på MAX 8 grader vid montering i sneda fönster.

BETJÄNING

Ljusinsläppet reglerar du enkelt genom att vrida lamellerna med den vita kulkedjan. Du kan också dra undan lamellgardinerna helt genom att dra dem till sidan med linan. Betjäningen är placerad på den sida där lamellerna samlas.

lg_betjaning

Skenan är symmetrisk och vändbar så du bestämmer själv vid montering på vilken sida du önskar betjäningen. Betjäningen hänger ner 150 cm på alla skenor. 

Behöver du annat mått på betjäningen, exempelvis vid köp av anläggningar som är högre än 250 cm, kan du enkelt beställa till detta genom att bocka för rutan måttanpassad betjäning. Observera att leveranstiden då blir längre, ca 2-3 v.

 

TYGEGENSKAPER

Mörkläggande tyg: detta tyg har en tunn beläggning på baksidan som gör att det inte släpper igenom något ljus. Den mörkläggande lamellgardinen är inte ett optimalt solskydd för att mörklägga helt. Det kommer in ljus mellan lamellerna och mellan skena och tyg. Men det är ett utmärkt alternativ för dig som vill stänga ute mycket av ljuset och solstrålarna.  

Insynsskyddande tyg: dessa tyger skyddar mot insyn och solens blekande strålar. Beroende på nyans släpper de insynsskyddande lamellgardinerna in mer eller mindre ljus i rummet. Välj mellan en mängd vackra nyanser.

Transparent tyg: De skyddar mot direkt solljus men ger inte ett fullgott insynsskydd. För dig som vill ha in mycket ljus i rummet och behålla utsikten så är transparenta lamellgardiner ett utmärkt val. Passar också bra i kontorsmiljö då de tar bort solreflexer i skärm / tv.

Alla våra tyger är behandlade med ett tunt lager akryl, vilket gör att de är skärfasta och smutsavisande.Vi rekommenderar våra kunder att beställa kostnadsfria tygprov för att se ljusgenomsläpplighet och nyans i verkligheten innan beställning. Välj tyg efter behov och få ett dekorativt solskydd som passar just dig!

 

MATERIAL

Samtliga tyger till våra lamellgardiner är 89 mm breda och tillverkade av högkvalitativ polyesterväv. Svenska tillverkare som Almedahls och Junkers & Müllers har utvecklat tygerna för solskyddande ändamål och borgar för färgbeständighet och ljustålighet.

oeko_100500x330

Tyglamellerna kan enkelt torkas med en fuktig trasa eller försiktigt handtvättas i ett kar. Var noga med att låta lamellerna torka hängande. Lamellerna får INTE tvättas/torkas i maskin.

I övrigt består lamellgardinen av en vitlackerad aluminiumskena samt tyngder och en vit plastkedja att koppla i hop tyngderna med.