+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

ALLMÄNT

Ett panelsystem / panelgardiner kan ha många olika användningsområden.
- Det är ett flexibelt solskydd för större fönsterpartier eftersom panelerna kan föras fram och tillbaka och placeras där de gör mest nytta för tillfället.
- Det är en dekorativ inramning för mindre fönsterpartier.
- Fungerar som elegant problemlösare i form av rumsavdelare.
- Ger dig bättre sömn genom mörkläggning av sovalkov.
- En snygg inredningsdetalj om du vill täcka ett garderobssystem då dom fungerar som skjutdörrar.

Välj skena efter behov, ju fler spår desto fler möjligheter.

TYGER

Våra paneler tillverkas av rullgardinstyg och håller därför bästa kvalitet vad gäller skärfasthet och färgbeständighet. Vi använder oss av sammanyanser som vi har i vårt rullgardinssortiment. Tygerna är dessutom ytbehandlade för att lättare motstå smuts. Panelerna fästes med hjälp av kardborr på panelvagnen. Det gör det enkelt att byta ut panelerna när man vill förnya rummet med nya textilier. De levereras i 250 cm höjd men är lätta att korta till önskad höjd genom att klippa med sax eller skära med mattkniv.

Våra paneler finns i tre bredder: 45 cm, 60 cm och 90 cm. Undantag är tyget Skir som finns i 50 cm och 90 cm samt tyget Bambu som vi har i bredderna 40 cm och 60 cm. Detta för att bambu mönstret ska kapas på bästa sätt.

Alla panellängder levereras med sydd kardborr upptil. Önskar du inte kardborr, vänligen ange detta i rutan för meddelanden i kassan.

Nederst på panelen kan du välja mellan ett antal olika avslutningslister. Avslutningslisterna fästes med självhäftande tejp, en på framsidan och en på baksidan av panelen. Du kan även själv sy en ficka nertill som lämpligen förses med vår vita aluminiumlist.

Listerna kan även användas som dekorlister och ger då en individuell exklusiv prägel. Beställ till avslutningslister under tillvalen och decorlister under våra tillbehör. Under tillbehören har du möjlighet att beställa gratis materialprov på våra olika lister.

Panelerna betjänas enkelt med dekorlisterna eller våra snygga panelclip. Tänk på att ljusa tyger lätt blir smutsiga om man inte har något att betjäna dem med.

TYGEGENSKAPER

Mörkläggande tyger:
Dessa är 100% mörkläggande då de har en tunn acryl beläggning på baksidan av den mörkläggande panelgardinen. Det spelar alltså ingen roll vilken färg man väljer alla har samma mörkläggande egenskap. Baksidan är färgat i tygets färg. För dig som vill ha så mörkt i rummet som möjligt, tex i sovrummet. De ljusare av dessa rullgardiner fungerar också som värmeavvisande då ljuset reflekteras mot dess ljusa baksida.

Insynsskyddande tyger:
Dessa tyger för insynskyddade panelgardiner skyddar mot insyn och solens blekande strålar. Beroende på nyans släpper de in mer eller mindre ljus i rummet. Drar man ner rullgardinen i tid verkar dessa också värmeavvisande då rummet inte hinner värmas upp.

Transparenta tyger:
Denna kategori innehåller tyger som är mer eller mindre transparenta och som du kan se igenom. Transparenta panelgardiner skyddar mot direkt solljus men ger inte ett fullgott insynsskydd. För dig som vill ha in mycket ljus i rummet och behålla utsikten. Passar också bra i kontorsmiljö då de tar bort solreflexer i skärm / tv

Solljus som träffar den textila ytan kan delas upp i tre delar som tillsammans utgör 100% av det inkommande ljuset. 

- Reflektion: en del av ljuset kommer att reflekteras när den träffar tyget.
- Transmission: en del av ljuset kommer att passera genom textilen. 
   Detta är den del av ljuset som kommer in i rummet. 
- Absorption: resten av ljuset kommer att absorberas av tyget.

Under respektive tyg hittar du siffror på hur många % av det synliga ljuset som reflekteras, passerar igenom och som absorberas av just det tyget. Du hittar även värdet på tygets ljus/färgäkthet. 

-Ljus/Färgäkthet:  är den grad i vilken ett färgämne motstår blekning på grund av ljusexponering. Olika färgämnen har olika grader av resistens mot blekning av ljus. Skalan går från 1-8, ju högre siffra desto bättre beständighet uppnås.

Alla våra tyger är behandlade med ett tunt lager akryl, vilket gör att de är skärfasta och smutsavisande.Vi rekommenderar våra kunder att beställa kostnadsfria tygprov för att se ljusgenomsläpplighet och nyans i verkligheten innan beställning. Välj tyg efter behov och få ett dekorativt solskydd som passar just dig!

SKENOR

Skenorna är tillverkade i vitlackerad aluminium och levereras i längdenheter upp till 140 cm. Detta gör det möjligt för dig som kund att välja fraktalternativet hämtpaket, vilket underlättar hantering / montering samt minimerar ev. transportskador.

I prislistan ser du pris på skenor upp till 400 cm, behöver du bredare är så kombinerar du ihop lämpliga längder till önskad bredd. Längderna samanfogas enkelt vid montering med ett skarvclip. Alla artiklar i prislistan avser kompletta skenor, ändskydd och lämpligt antal takfästen samt skarvclip ingår. 

tygoversikt

komplett

panelkomp