+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

ALLMÄNT BREDD & HÖJD

Standardstorlekar: Vårt koncept är att erbjuda ett brett sortiment av standardstorlekar men med möjlighet att anpassa  både bredden och höjden om så önskas. Lamellerna är 25 mm breda och har stegband i passande färg.

Bambupersienn: Finns i standardstorlekar från bredd 40 cm upp till 160 cm beroende på vilken höjd du väljer. Vi har tre olika höjder, 130 cm, 175 cm samt 240 cm. Enkel att måttanpassa själv. 

bambupersienn

Aluminiumpersienn: finns i en mängd standardstorlekar från bredd 50 cm upp till 245 cm samt från höjd 50 cm upp till 250 cm. Kan beställas måttanpassad både på höjden och bredden om så önskas.

aluminiumpersienn

Bredd: Bredden som anges på breddalternativen avser persiennens totala bredd, lamellerna är lika breda, dvs går hela vägen ut.
Höjd: Höjden som anges avser persiennens maximala utdragshöjd. 

beslag

Alla persienner levereras komplett med monteringsanvisning, fästen för både vägg- och takmontering samt en barnsäker linknap för persiennlinan.

linknap

BETJÄNING

Bambupersienn: Betjäning av en bambupersienn sker alltid med en draglina på höger sida för att höja och sänka persiennen samt en vridstav till vänster för att vinkla lamellerna. Linans nedhäng är hälften av persiennens höjd.

betjaning_bambu

Aluminiumpersienn: Betjäningen på våra aluminiumpersienner sitter som standard till VÄNSTER dvs lina och vridstav sitter på samma sida. Även här är linans nedhäng hälften av persiennens höjd. Önskar man betjäningen till höger istället är det bara att skriva detta  i meddelandefältet sist i kassan.

betjaning_alu

MATERIAL

Bambu: våra bambupersienner är tillverkade av det välkända materialet bambu. Bambu har många fördelar inte minst ur miljösynpunkt. Bambu är en odlad växt som skördas efter 4 till 6 år. Återväxten sker automatiskt eftersom bambu är en gräsväxt.

Detta snabbväxande gräs odlas på stora plantager och skördas under kontrollerade former. Genom att använda odlad bambu istället för exotiska träslag, undviker man att hota den hårt utsatta tropiska regnskogen. Alltså ett bra alternativ till många industriellt utnyttjade träslag som skördas genom destruktiv regnskogsavverkning.

bambu_material

Bambu är ett fantastiskt hårt och starkt material vilket möjliggör en mycket tunn lamell, endast 1,5 mm. Ytan är klarlackad vilket gör det lätt att dammsuga och hålla persiennen ren.

Materialet gör det möjligt att montera persiennen i diverse former av uterum, dock ska man inte utsätta dem för väder och vind. Vad gäller montering i lite våta och fuktiga utrymmen som badrum, går detta utmärkt så länge de inte utsätts för direkt väta.

Aluminium: