+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

Hos Rollodin hittar du dels kompletta elektriska rullgardiner redo att monteras och installeras, dels tillbehör och speciallösningar och dels enbart rullgardinsmotorer som du själv kan montera med tillbehörande kit. Alla våra rullgardinsmotorer kommer från Coulisse och heter MotionBlinds. Läs vår guide om vad som finns, vad de olika typerna kan och hur du ska välja vad som passar dig och ditt hem!

powered-by-motionblinds-black-1

Vad är MotionBlinds?

MotionBlinds är smart teknologi för solskydd, dvs motorer och kontroller till rullgardiner, plisségardiner etc. MotionBlinds motorer passar lika bra till hemmet som till arbetsplatsen och offentlig miljö.

Du kan köpa kompletta rullgardiner med inbyggda motorer från MotionBlinds hos Rollodin. Vi erbjuder även elektriska plisségardiner och inom kort kommer vi att lägga till elektriska lamellgardiner.

Vad är Eve MotionBlinds?

Eve MotionBlinds är en del av MotionBlinds-familjen. Det är en serie motorer med Apple HomeKit-teknologi, skapade i samarbete med smarta hem-specialisten Eve Systems, en ledande utvecklare av accessoarer för Apple HomeKit. Du kan läsa mer om Eve MotionBlinds i vår guide här.

Skapa den perfekta atmosfären

Smarta solskydd gör livet mer bekvämt. Vakna automatiskt till dagsljus på morgonen eller skapa en privat känsla på kvällen med röststyrning. Som en del av ett smart hems ekosystem, där olika smarta enheter samarbetar, rör sig MotionBlinds gardiner i ditt livs dagliga rytm och skapar den perfekta atmosfären alla tider på dygnet. 

Säkerhet först

Smarta solskydd gör ditt hem säkert på mer än ett sätt. Dels genom att det ser ut som att du är hemma genom att använda timers som automatiserar dina gardiner att öppnas och stängas vid vissa tider, även när du är på semester. Det kan förebygga inbrott och låter dig slappna av när du är borta. Dels är motorstyrda solskydd sladdlösa, vilket gör dem säkra för barn och husdjur.

Spara energi med MotionBlinds

MotionBlinds gör det möjligt att helt och hållet dra nytta av gardinernas isolerande egenskaper och maximera energibesparingen. Genom att skapa scener som automatisk nerrullning vid förbestämda tider, eller när temperaturen når en viss grad kan du få ett mer energieffektivt hem med en lägre elräkning. 

Vilka olika typer av motorer finns det?

Inom MotionBlinds finns fyra typer av motorer:

• Batterimotor med Bluetooth
• 230V-motor med Bluetooth
• Mekanisk 230V-motor
• Eve batterimotor med Apple HomeKit-teknologi

Oavsett vilka behov eller förutsättningar du har kan du hitta en elektrisk rullgardin som passar dig och ditt hem.

Våra videos visar hur du monterar och installerar rullgardiner med de olika typerna av motorer. Längre ner på sidan finns en matris för dig som vill jämföra motorerna mer i detalj.

 

Batterimotor Bluetooth

https://youtu.be/1Po4zJXZKKs

 

230V-motor Bluetooth

video-kommer-snart

 

Mekanisk 230V-motor

https://youtu.be/qbKkxEsQXPs

 

Eve MotionBlinds

https://youtu.be/QC5KOAs9BHk

 

Hur du använder din rullgardin med MotionBlinds

Som du kan se fungerar motorerna lite olika. Till alla batterimotorer får du med en pullcord. Med den kan du enkelt använda rullgardinen om du inte har tillgång till uppkoppling, smartphone eller fjärrkontroll. Detta gör din motoriserade rullgardin ännu mer tillgänglig.

Alla motorer förutom den mekaniska kopplas enkelt upp med Bluetooth. Till dessa motorer finns en unik kod, som du enkelt skannar med din smartphone för att installera motorn med appen MotionBlinds Bluetooth. I appen följer du instruktionerna för att installera fjärrstyrning med din smartphone. Dessa motorer går självklart även att styra med fjärrkontroll.

 

Batteridrivet eller 230V?

Har du behov av att komma igång snabbt, då rekommenderar vi en batterimotor. Installationen är enkel och användningen är flexibel. Batterimotorena finns tillgängliga i det bredaste storleksspannet, från 50 cm tygbredd på din rullgardin till 300 cm.

Har du en iPhone och vill kunna styra din gardin direkt i den, då är det vår Eve batterimotor du ska välja. Även här kommer du igång direkt.

Håller du på att bygga nytt eller bygga om då kan en 230V-motor vara praktisk att installera.

Har du ett externt system som du vill koppla upp din gardin till, t ex KNX, Wiser eller Plejd, då behöver du vår mekaniska 230V-motor helt utan inbyggd fjärrstyrning.

motionblinds-bridge-app-miljobild-1000x667

Integration med smarta hem-system

Nästan alla MotionBlinds-motorer har inbyggd Bluetooth, vilket gör dem otroligt enkla att installera med MotionBlinds Bluetooth-app för smartphones. Du skannar bara installationskoden som följer med motorn i appen, följer några enkla steg, och sen kan du styra din gardin med din smartphone inom Bluetooth-avstånd (ca 10 meter). Du kan programmera timers i din motor via appen och helt automatisera dina gardiner om du vill. MotionBlinds Bluetooth fungerar utan någon Wi-Fi-brygga eller -hub, utan registrering, fjärrkontroll eller molntjänst. All data sparas i själva motorn vilket gör den 100% integritetsgaranterad. MotionBlinds Bluetooth finns i alla våra batterimotorer och i våra 230V-motorer med fjärrstyrning.

MotionBlinds samarbetar även med ledande smarta hem-system som t ex Google, Alexa, SmartThings och många fler. Det innebär att din elektriska rullgardin kan kommunicera med andra enheter och applikationer, som t ex belysning, termostat och säkerhetssystem. För att koppla ihop din smarta rullgardin  med dessa andra system behöver du bara en Wi-Fi-brygga eller -hub, som kopplar ihop MotionBlinds med en tredjepartsapplikation. Wi-Fi-bryggan låter dig även styra din elektriska gardin när du inte är hemma via MotionBlinds Bridge-appen.

Översikt motorer

I vår matris kan du se vad de olika typerna kan och jämföra dem för att hitta bästa lösningen för dig och ditt hem.

matris-motionblinds-online