+46 (0)40 93 57 55
  • Gratis materialprover
  • Måttanpassning efter behov
  • Egenutvecklade komponenter

Är du nyfiken på hur en rullgardin är konstruerad? Behöver du råd om hur du ska mäta innan din beställning? Vill du ha lite mer kött på benen när det gäller olika rullgardinstyger? Här har vi samlat all information om rullgardiner. Vi har arbetat med rullgardiner och dess konstruktion sedan 1955, så vi kan det mesta. Fråga gärna om du vill veta mer!

BREDD & HÖJD

Bredd: Vi anger alltid tygbredd och totalbredd. Exempelvis 50/55 är en rullgardin med tygbredd 50 cm och totalbredd inklusive beslag 55 cm. Måttbeställda rullgardiner kan du anpassa på bredden. Du anger då önskad tygbredd. Totalbredden är 5cm mer för rullgardiner med kedja och 4,5cm mer för fjäderrullgardiner och elektriska rullgardiner. Smala, höga rullgardiner har en tendens till att rulla snett, därför har vi satt minsta breddmått till 61 cm för höjd 225 cm och 70cm för höjd 280cm.

Måttanpassning av bredden: Måttanpassa tygbredden för endast 105kr. Läs mer om hur du beställer måttanpassat under våra mätråd.

Höjd: De flesta av våra rullgardiner kan du få i två utdragshöjder, 185 cm samt 225 cm. Finns inte det högre alternativet 225 cm kan vi inte tillverka rullgardiner i denna höjd med just detta tyg. Vissa tyger finns även i höjdmåttet 280cm. Måtten som anges är utdragsmått, dvs hur långt du kan dra ut rullgardinen med ett varv kvar på rullen. Observera att det alltid måste vara ett varv tyg kvar på röret.

Våra högre rullgardiner skarvas inte, vi har valt bort detta då det innebär att man får en ful skarv som gör tryckmärke i tyget. 

Kortning av höjd: Vi kortar vanligtvis inte rullgardinerna på höjden då vi anser att man bara behöver dra ut så mycket tyg man behöver. Skulle rullgardinen bli smutsig nertill har man då möjlighet att själv kapa en bit av tyget och sy ny fåll. Rullen kommer inte att bli mindre i diameter mer än ett par mm, och det är beslagen/mekanismen som man ska ha plats för, inte själva rullen. Vill man ändå att vi kortar på höjden, tillkommer en liten avgift. Avklippt tyg blir spill och det innebär lite extra jobb i produktionen.